Семейството и приятелите на убития с нож 21-годишен Ангел Здравков от

...
Семейството и приятелите на убития с нож 21-годишен Ангел Здравков от
Коментари Харесай

Близки на убития 21-годишен Ангел излизат на протест, затварят пътя Пловдив-Пазарджик

Семейството и приятелите на убития с нож 21-годишен Ангел Здравков от Пазарджик излизат на взаимен митинг " Справедливост за Ангел и Митко " на кръговото на Орта хан на пътя Пазарджик-Пловдив. Протестът ще се състои в неделя от 16 ч. и в продължение на 2 часа ще е спряно придвижването в двете направления. 
Прочетете още
„ Изминаха повече от 40 дни от убийството на нашия Ангел. Убиецът му, Никола Райчев, е с непрекъсната мярка „ Задържане под стража ", и се надяваме, че до момента в който прокуратурата не внесе обвинителния акт в съда, тя да не бъде променяна и той да остане в ареста. Очакваме обективно и бързо следствие на случая. Продължаваме да настояваме и за законови промени. Искаме правдивост за Ангел Здравков и най-тежкото наказване за Никола Райчев ", пишат уредниците във фейсбук групата „ Справедливост за Ангел ".

Справедливост търсят и околните на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица, пребит грубо до гибел на 20 юли, от Рангел Бизюрев, който съумява да избяга в чужбина и да се укрие, и към момента не е хванат.

Близнаците Валентин и Борислав Динкови са упрекнати в това, че са помагали при убийството в Цалапица и персонално са подкрепили посочения за негов палач Рангел Бизюрев да се укрие. Двамата близнаци остават в ареста, а досъдебното произвеждане беше върнато от съда на прокуратурата.

Близките на Митко не престават да са недоволни от следствието. Те упорстват за незабавното разкриване и връщане в страната на Рангел Бизюрев.

„ Подкрепяме настояванията на протестиращите в Цалапица, които още веднъж ще излязат на митинг на 12 ноември/неделя/. Два часа ще продължи блокадата на пътя Пловдив – Пазарджик, където ще се организира следващият митинг. Кръговото кръстовище при Орта хан (между с. Цалапица и гр.Стамболийски) ще бъде блокирано от протестиращите от 16 до 18 ч. ", разясняват приятелите на 21-годишния Ангел Здравков, умрял след намушкване с нож от 18-годишния Никола Райчев.

Близките, роднините и приятелите на убития Митко също стачкуват повече от 3 месеца и упорстват за правдивост и транспарантно следствие на убийството.

Жителите на Цалапица търсят истината и не желаят това, което се случи с Митко, да се повтаря.

Семейството на Ангел Здравков и приятелите му ще се включат в митинга на пътя Пазарджик-Пловдив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР